Astăzi am făcut chec țărănesc cu produsele primite spre testare de la Covalact de Țară. Vă las mai jos rețeta dacă v-am făcut poftă 😋
Ingrediente:
8 ouă
1 pahar de lapte BIO Covalact de Țară
1 bol de faină
1 bol de zahăr
1 plic praf de copt
un praf de sare
2 plicuri zahăr vanilat
30 gr. unt topit BIO Covalact de Țară
150 gr. nuci mărunțite.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile până se fac spumă.
Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, laptele și untul topit pană se îngroașă.
Făina se amestecă cu praful de copt și cu un praf de sare și se adaugă peste gălbenușurile bătute. După ce s-au încorporat, se adăugă albușurile și zahărul vanilat și se omogenizează împreună.
Se tapetează o tavă de cozonac cu hârtie de copt.
Se răstoarnă în tavă jumătate din compoziție, apoi se toarnă nucile și se completează cu jumătatea rămasă. Se nivelează cu o spatulă și se presară nucile mărunțite deasupra.
Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade pentru o jumătate de oră, apoi se introduce tava pentru încă 30 de minute. Când este gata, se scoate din cuptor și se taie rece.
Vă recomand să serviți checul țărănesc alături de un pahar de lapte BIO sau, dacă doriți un gust mai acrișor, alături de Sana BIO sau Chefir BIO de la Covalact de Țară.
Poftă bună!

