BEBELUȘ · JURNAL DE MĂMICĂ

Cum să îngrijești îmbrăcămintea, accesoriile și lenjeriile bebelușului

Toată îmbrăcămintea, prosoapele și lenjeriile de pat ale bebelușului trebuie să fie spălate și călcate înainte de purtare sau folosire, pentru că pielea bebelușului este foarte sensibilă în primele luni de viață. Specialiștii recomandă ca spălarea să fie făcută numai cu detergent special conceput pentru bebeluși, fără parfum, pentru a evita riscul de alergii.

Înainte de spălare, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile de pe etichete pentru a vedea cum trebuie îngrijite în mod corespunzător. Așa cum am menționat anterior, dacă aveți mania igienei și spălați hainele la o temperatură de 60 de grade sau mai mult, veți avea surpriza să scoateți din mașina de spălat niște haine minuscule, imposibil de purtat chiar și de către prematuri. Unele hăinuțe vor intra la apă chiar dacă respectați instrucțiunile de pe etichetă, dar aici e o altă discuție.

Ca regulă de bază, spăl mereu hainele bebelușei separat de ale noastre. Pentru spălarea hainuțelor, prosoapelor, scutecelor de finet și de muselina, lenjeriilor și jucăriilor de pluș și a tuturor accesoriilor folosesc detergent lichid, hipoalergenic, fără parfum de la Friendly (Organic). Dacă nu găsesc decât detergent cu parfum, atunci selectez o clătire suplimentară la mașina de spălat.

Prosoapele bebelușului, păturicile din bumbac și scutecele de finet le spăl la 60 sau chiar 90 de grade fără probleme, pentru că nu se modifică foarte mult după spălare.

Lenjeriile de pat se pot spăla la 60 de grade doar dacă așa este specificat pe etichetă. Dacă nu sunt spălate la temperatura indicată sau selectați o centrifugare mai mare decât cea recomandată pe etichetă, lenjeriile de pat fie se micșorează fie se lărgesc. Trebuie să luați în considerare că cearceaful trebuie să stea fix atunci când este pus peste salteaua de pat a bebelușului. Dacă cearceaful se lărgește și nu mai stă complet întins peste saltea, există riscul ca bebelușul să îl poată tragă peste față și să se asfixieze.

Petele de caca sunt cel mai greu de înlăturat de pe hainuțele și lenjeriile de pat ale bebelușului. Pentru a nu mai pierde timp cu înmuierea lor în apă, folosesc Nufăr pentru pete înainte de fiecare spălare. Pulverizez câteva pufuri peste petele de caca și apoi pun hainele în mașina de spalat. Atunci când folosesc soluția, selectez fie o clătire suplimentară fie o pre-spălare.

După spălare, strâng hainuțele și toate accesoriile bebelușului numai după ce mă asigur că s-au uscat bine și că nu au rămas umede (pentru a nu favoriza apariția mucegaiului).

Ultima etapă de îngrijire este călcatul și apoi împachetarea hăinuțelor pentru a fi gata pentru purtat.

Voi cum îngrijiți hainele bebelușului? Aștept părerea voastră în comentarii.

Follow me:

2 gânduri despre „Cum să îngrijești îmbrăcămintea, accesoriile și lenjeriile bebelușului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s